Drömmen om coola betongväggar

Gör det själv med vattenburen kalkfärg

Drömmer du om att skapa coola betongväggar hemma, men tycker att det verkar krångligt? Med Concrete Effect Paint kan din dröm bli sann. Kalkfärgen från Vintro är enkel att applicera med borste eller roller. Dessutom fäster den på de flesta material, så du kan enkelt göra om andra inredningsdetaljer som ex. ett bord eller en kruka.

Så gör du
Applicera ett första lager färg och låt torka. Är du nöjd med utseendet behövs inte mer, men fler lager färg förstärker strukturen och du kan lägga på så många gånger du vill. För lugn effekt, applicera i långa svepande drag. För dramatiskt utseende, lägg på 2ggr med borste eller roller. Låt torka och skrapa sedan över ytan med en stålspackel i breda svepande drag. 

Bra altenativ miljömässigt
Vintro Concrete Effect Paint är vattenburen och har lågt VOC. Den är certifierad enligt EN71-3 (godkänd för leksaker i torrt tillstånd) och därför också ett bra val för barnrum och möbler. Produkten etsar inte glas, är skonsam för händerna och till skillnad från liknande produkter är Vintro Concrete Effect Paint ett 1-produktsystem dvs. ingen speciell grundfärg krävs.

 

Lägg på färgen korsvis med roller eller pensel. Jobba utifrån och inåt till hela ytan är fylld med färg. Det är både kul och enkelt att skapa effekt!

Produkter vi använt: 

Rolla först
Ska man måla en hel vägg kan det vara smidigt att först rolla hela väggen. När det har torkat, arbeta in färgen korsvis i ett eller flera lager.
Avsluta med Vintro Wax
Extra djup/effekt på väggar, glans eller skydd på slitytor ex. bordsskivor får du med ett lager Vintro Vax på slutet.