Ge dina trämöbler en personlig färgprägel

Infärgning möbler, barnleksaker med mera inomhus har aldrig varit enklare med Osmo Dekorvax - som finns i både intensiva och transparenta kulörer.

Lätt att få ett proffsigt resultat

Det har aldrig varit enklare att ge dina möbler och andra träytor i hemmet en ny kulör. Dessutom är utbudet av färger mycket stort. Skulle inte fabriksblandningarna räcka, går det utmärkt att skapa sitt egna kulörer, se provkarta nedan. Fördelen med de pigmenterade vaxerna är att det utan proffskunskaper, går att få en yta som är snyggt infärgad utan penseldrag och flammighet, och samtidigt bevara träets naturliga utseende.

Så går det till

För att färga in en byrå, stol eller annan möbel behöver ytan vara fri från tidigare ytbehandling. Om träet har gulnat, eller innehåller röda toner, bör man vara försiktig med ljusa kulörer eftersom det kan bli en oönskad effekt med dragning åt rosa. Dekorvaxen finns i små förpackningar, dessutom finns kulörprover att köpa hos våra återförsäljare, vilket gör att du kan experimentera och hitta ditt eget uttryck! Är området som ytbehandlingen utförts utsatt för slitage, bör ytan skyddas med t.ex. en opigmenterad hårdvaxolja.

 

Byrån på bilden är tillverkad av MOM (Mats Olsson Möbelsnickeri)


Undvik exotiska träslag
Exotiska träslag är ofta täta och oljerika, vilket ställer högre krav på den som gör jobbet. Risken är stor att slutresultatet blir flammigt.
Provbehandla först!
Kulörerna är fotograferade träprover varför det kan finnas risk för att de avviker något ifrån verkligheten. Kulörerna påverkas även av träslag. Gör därför alltid en provbehandling på en mindre yta, för att säkerställa att önskat resultat kan uppnås på aktuellt träslag.