Vita trägolv med hårdvaxolja

Vita golv är väldigt populärt. Det visar många inredningsprogram på TV, reportage i bloggar och på instagram. Vi har tagit fram våra bästa tips för att du ska lyckas med vita golv med hjälp av hårdvaxolja från Osmo.

Slipa golvet först

Slipa alltid golvet innan infärgningen påbörjas, gäller både nytt obehandlat golv och tidigare behandlat med till exempel lack. Om golvet är av furu eller gran är det viktigt att golvslipningen avlutas med ett slippapper med kornstorlek 100. Mindre repor och hål kan repareras med Osmo Träspackel. Tänk på att det slutliga resultatet alltid påverkas av träets naturliga kulör och slipning. Gör alltid en provbehandling på en mindre yta för att se om önskat resultat kan uppnås, innan hela ytan behandlas.

Tillför den vita färgen

Färga in golvet genom att stryka på ett tunt lager Osmo Dekorvax 3188 Snö i träets fiberriktning med vit skurnylon alternativt Osmo Golvmaskin med vit rondell. Var noga med att inte lämna något överskott och undvik att göra arbetet i direkt solljus. Låt torka 12-24 timmar och se till att det är god ventilation i rummet.

Slutbehandla golvet med vitpigmenterad hårdvaxolja

För att tillföra golvet och infärgningen det skydd det behöver mot slitage, spill och annat tillförs Osmo Hårdvaxolja Effekt 3041 Natur. Slutbehandling sker mycket tunt i träets fiberriktning, precis som dekorvaxen. Använd Osmo Penselborste med handtag eller Osmo Mikrofiberroller. Låt torka 12-24 timmar och nu får du ett mycket snyggt och tåligt vitt trägolv.

 


Gör alltid en provbehandling!
Gör en provbehandling innan du sätter igång på hela golvytan. Efter arbetet ska trasor och andra textilier som varit i kontakt med hårdvaxoljan läggas i vatten för att undvika självantändning.
Var noga med slipningen
Om golvet är av furu eller gran är det viktigt att golvslipningen avlutas med ett slippapper med kornstorlek 100.