Om oss

Kvalitet och kunskap, skydd och försköning i snart 90 år. Welin & Co har sedan starten 1936 arbetat med kvalitetsprodukter för ytbehandling av trä och andra naturmaterial

Kvalitetsvarumärken är ett självklart val 
Welin & Co distribuerar Osmo, Timberex, Rust-Oleum, OrganoWood och Auson i Sverige och Danmark. Timberex även till Norge, Finland och Estland. Gammeldags är vårt eget varumärke som säljs i hela Norden, och i sortimentet finns även tillbehör under varumärket Welin. 

 

Minst lika viktigt är förmedling av information och kunskap 
Vår rikstäckande säljkår informerar och utbildar återförsäljare, så de i sin tur kan förenkla för slutkunden. Fördjupningsutbildningar hålls på vårt huvudkontor och vi arbetar även digitalt.

Kompetent produktsupport hjälper till via mail och telefon. Frågor och svar finns även här på vår hemsida där man också hittar kataloger, produktblad, säkerhetsdatablad, videolänkar m.m

Welin & Co är en aktiv leverantör till Finfo Vilma och Finfo Mediacentral för att förse branschen med all typ av uppdaterad information om produkterna i vårt sortiment. 

 

Miljö och auktoriseringar
Welin & Co är ISO 14001 certifierade och arbetar med BASTA, Sunda Hus, Byggvarubedömningen och Svanen.
Vi rapporterar till KEMI, NPA och är med i Golvbranschens kretsloppsmärkning. 

Sedan många år är Welin & Co medlemmar i Golvbranschens Riksorganisation GBR och även ett Auktoriserat Golvföretag. Vi arbetar tillsammans med andra golvföretag och har bl.a. avtal med Ångtvättbilen och Golvkedjan.

Längst ner på den här sidan hittar du Welin & Co´s Miljöpolicy.

 

Välkommen till Welins värld!